Voksentræning information

Trænings tilbud for voksne bredde spillere

 

Et medlemskab med fulde rettigheder er krævet for at deltage i alle træningstilbud, undtagen Voksenintroduktion. 

Kontakt Lars Duggen (lars.duggen.scholar@gmail.com, mobil 22274422), eller en af klubbens trænere, hvis du er i tvivl om hvilket hold der passer bedst til dig. Hvis det vurderes nødvendigt kan du deltage i en prøvetime før du tilmelder dig, så vi sammen kan sikre at holdet er rigtigt for dig.

Tilmeld venligst til hold i henhold til beskrivelsen, ikke til det tidspunkt der passer dig bedst.
     
Holdtype NTRP Beskrivelse
Begynder (B) 1,0-2,0 Begyndere, Niveau 1,0-2,0. For nybegyndere og for spillere der vil i gang med tennis igen efter en længere pause. Fokus på slagudvikling og slagøvelser.
Let øvet (LØ) 2,5 Letøvede, Niveau 2,5. For dig der er relativt ny, eller har spillet før og ønsker at få styr på grundslagene, flugtninger og serv. Fokus på slagøvelser og bevægelse. De meget atletiske begyndere kan også deltage på dette hold.
Øvet (ØV) 3,0-3,5 Øvede, niveau 3-3,5. Du har spillet i nogle år, og er bekendt med alle slag, spin og med tempo. Du har et godt bundniveau, men ønsker at finpudse  din teknik, udvikle en bedre forståelse for spillet, samt udvikle din tennisintelligens og taktiske sans. Fokus på baneplacering og taktik.
Meget øvet (MØ) 3,5-4.0 Meget øvede, niveau 3,5-4. Du har god taktisk sans, men at ønsker at forbedre din evne til at forudse modstanderens spil, og din position på banen. Fokus på bevægelse og presspil.
 
Se NTRP (National Tennis Rating Program, udviklet af USA's Tennis Forbund) beskrivelser nedenfor:
 
NTRP 1.0
Nybegynder uden tidligere tenniserfaring
 
NTRP 1.5
Denne spiller har meget begrænset erfaring med slagene, og arbejder primært på at holde bolden i spil
 
NTRP 2.0
Denne spiller har øvet alle slag, men mangler spilleerfaring. Spilleren kæmper med at finde det rigtige kontakt punkt, og er ofte ude af position på banen
 
NTRP 2.5
Denne spiller er ved at lære at vurdere hvor modtanderens bold går hen, og hvor meget sving der skal til for at returnere bolden. Bevægelse og genplacering på banen er ofte ringe. Spillerens slag er under udvikling og han kan holde bolden i gang under spil af lav hastighed. Baneplacering er ligeledes under udvikling
 
NTRP 3.0
Spilleren kan slå gundslag med moderat hastighed, men er endnu ikke komfortabel med alle slag. Mangler retningskontrol, og kontrol med dybde og boldhastighed. Double spilles med en spiller ved nettet og en ved baglinien
 
NTRP 3.5
Spilleren har pålidelige slag og retningskontrol på slag med moderat hastighed, men arbejder stadig på at forbedre dybdekontrol og variation. Lobs, smash, flugtninger og angrebsslag udnyttes endnu ikke effektivt. Spilleren er mere komfortabel ved nettet, placerer sig fornuftigt på banen og viser begyndede samarbejde i doublesspil. 
 
NTRP 4.0
Spilleren har pålidelige slag med retningskontrol og kan variere dybden af sine slag med både forhånd og baghånd under spil af moderat hastighed. Spilleren bruger lobs, smash, flugtninger og angrebsslag med success. Fremtvinger jævnligt fejl med sin førsteserv, men er af og til stadig for utålmodig. Samarbejde i doublesspil er tydeligt. 
 
(NTRP skalaen går til 7.0 hvor 6.0 og 7.0 spillere er professionelle. De bedste spillere i STK p.t. er på 5.0 niveau)